Alle mine mislykkede forsøk. Alle mine dødfødte eksponeringer. Jeg feiler 95% av tiden. Det er noe av det viktigste jeg gjør.
Den norske fotografen Erik Asla startet sin karriere i Paris. Etter et lengre opphold i kunsthovedstaden, ble han tilbudt jobb hos den legendariske fotograf Herb Ritts i Los Angeles. Ritts var blitt verdenskjent for sine bilder av Hollywoodstjerner, politikere og kulturpersonligheter. Møtene med kunstnere som Robert Rauschenberg gjorde et så dypt inntrykk på Asla at da han begynte å jobbe selvstendig, søkte han mot en karriere med et kunstnerisk og personlig uttrykk. Hans stemningsfulle bilder av verdenshav og sjø i kontinuerlig bevegelse bærer ofte på en abstrakt kvalitet. De besitter en malerisk stofflighet, i tillegg til en delikat og raffinert koloritt som også gir rom for det meditative.
Aslas bilder er kjøpt inn av flere private samlere og offentlige selskaper. Kuratorer i det amerikanske utenriksdepartment har nylig kjøpt inn et verk til dets prestisjefulle ‘permanent collection’. I tillegg er to billedverker på lån i den amerikanske ambassadørs offentlige residens i Muscat, Oman.
Separatutstillingen ‘Bevegelsens stillhet’ vises på Drammens Museum fra 1 september til 17 oktober 2021. Denne nettsiden viser de 21 bildene fra utstillingen.
For flere billedverker, gå hit: thestillnessofmotion.com og erikasla.com
For informasjon om bildesalg og opplag (edisjoner), gå til kontaktinfo.
Da den tyske filosofen og kulturkritikeren Walter Benjamin gjorde en reise i Nord-Norge med hurtigruten, skrev han om sitt inntrykk av midnattsolen omtrent dette: “Det er som å se inn i tidens lager av evige dager”. Det var en slik følelse som slo meg da jeg så Erik Aslas fotografier av hav og himmel. Det var som å se inn i havets lager av evige horisonter, tenkte jeg. Det er noe eventyraktig vakkert over disse fotografiene. Grensen mellom hav og himmel er både stille og beveger seg, på samme tid.
Dag Solhjell, kunstsosiolog, dr. philos